Wat vertellen jouw collega's,

Pauline Meijwes is projectmanager bij Dolmans

Medewerker aan het woord
29 March 2023

Pauline Meijwes is projectmanager bij Dolmans: ‘Je helpt mensen uit de ellende’

Als stagiaire is Pauline Meijwes haar carrière bij Dolmans begonnen. Na haar stage is zij in 2007 in dienst gekomen als medewerker Commerciele Zaken. De afgelopen jaren heeft zij verschillende functies bekleed. Sinds een jaar is ze projectmanager bij de vestiging Almere. Een uitdagende baan waar ze heel enthousiast over is. Ze vertelt meer over haar ervaring als projectmanager.

“De afgelopen jaren is een aantal keer ter sprake gekomen of de functie van projectmanager niets voor mij is. In eerste instantie waren deze gesprekken vanuit beide kanten vrijblijvend, maar toen beide partijen serieus bleken, werd ik al snel nog enthousiaster over de functie. Als projectmanager ben je op de plek waar alles gebeurt, iets wat mij altijd al aansprak aan de functie.”

Ervaring opdoen 

“Dolmans was bereid mij de kneepjes van het vak te leren. Ik ben gestart met een opleiding tot projectmanager. Ik heb meegelopen met zowel managers als in de uitvoering, om een stuk ervaring op te doen. Daarna ben ik met de interne opleidingscoach zelf de eerste schade gaan opnemen. Het was direct een groot project: door een storm was het hele dak van een woning afgewaaid. In eerste instantie vond ik het super spannend om dit project op te pakken. Maar dat is wel het mooie aan dit bedrijf: je krijgt de mogelijkheden om je eigen uitdagingen aan te gaan. Dit is daar een mooi voorbeeld van. 

Ik krijg daarnaast ontzettend veel steun van al mijn collega’s. Ik krijg altijd het gevoel dat ik mijn collega’s kan bellen. Natuurlijk overleg je in eerste instantie met je collega’s uit Almere, maar of ze nu in Rotterdam of Badhoevedorp werken: iedereen wil elkaar helpen. Dat is heel fijn, je doet dit werk nooit alleen.”

De functie projectmanager

“Wat je werk als projectmanager inhoudt, hangt af van het type opdracht. In de basis komt er een melding binnen van bijvoorbeeld een brandschade, waterschade, stormschade, schimmel of mutatiewerk. Als projectmanager heb jij als eerste contact met de klant. Je hoort wat er aan de hand is, schetst een eerste beeld en je plant een opnamebezoek in of schakelt direct om de eerste noodhulp te bieden. Als je zelf op locatie bent geweest, bepaal je wat er (aanvullend) moet gebeuren, zowel voor je eigen team als voor eventuele in te schakelen onderaannemers. Vervolgens zet je alles in gang en dan gaat het balletje rollen. Tijdens het project ondersteun je de klusverantwoordelijke bij de operationele zaken en je organiseert samen met de managementassistentes de hele administratie rondom het project. Je bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen en geeft mensen zoveel mogelijk duidelijkheid.”

Uitdagende functie

“Ik heb binnen Dolmans veel verschillende ondersteunende functies gehad. Ik vind het leuk om nu te werken op de plek waar het echt gebeurt. Het mooie van deze rol is dat je samen met het team mensen uit de ellende kan helpen. Om samen na te denken hoe we de klant het beste blij kunnen maken. Dat geeft veel voldoening. Als projectmanager weet je nooit wat de dag gaat brengen. Soms levert dat frustraties op, maar dat is juist ook leuk aan deze baan. Je wordt continu uitgedaagd.”

Een mooi bedrijf

“Dolmans is een mooi bedrijf. Je krijgt veel kansen op het moment dat je zelf gemotiveerd en enthousiast bent. Ik had toen ik bij Dolmans in dienst kwam nooit gedacht dat ik als projectmanager aan de slag zou gaan, gewoonweg omdat ik de ervaring niet had. Door open gesprekken te voeren over mijn ontwikkeling en ambities kwam deze mogelijkheid toch op mijn pad. Bij Dolmans kan je jezelf zijn. Iedereen wordt gewaardeerd om wie hij of zij is. Je doet het werk met elkaar en dat straalt het bedrijf ook uit.”

Word jij enthousiast door het verhaal van Pauline? We zijn nog op zoek naar projectmanagers op meerdere plekken in het land! Bekijk de vacature en solliciteer.

Ontdek meer

Medewerker aan het woord
28 August 2023
Medewerker aan het woord
14 June 2023
Medewerker aan het woord
19 April 2023
Medewerker aan het woord
29 March 2023
Medewerker aan het woord
20 March 2023
Medewerker aan het woord
9 March 2023
Medewerker aan het woord
1 March 2023
Medewerker aan het woord
16 August 2021
Medewerker aan het woord
1 April 2021
Medewerker aan het woord
1 March 2021
Medewerker aan het woord
1 February 2021
Medewerker aan het woord
21 January 2021
Medewerker aan het woord
19 January 2021