Wat vertellen jouw collega's,

Van projectmanager naar contractmanager

Medewerker aan het woord
14 December 2023

Ze startte bij Dolmans als stagiaire en heeft door de jaren heen verschillende rollen gehad binnen het bedrijf. Daar mag ze nu een nieuwe functie aan toevoegen: sinds kort heeft Pauline Meijwes de functie van contractmanager. Een unieke functie waarin ze de schakel is tussen onze leveranciers, opdrachtgevers én vestigingen. Ze vertelt zelf wat haar functie precies inhoudt en wat het werk als contractmanager zo leuk maakt.

De overstap

“Medio vorig jaar werd ik door de directie van Dolmans gevraagd of ik interesse zou hebben in de functie van contractmanager. Ik vond dat toen best ingewikkeld en moest er goed over nadenken. Vooral om dat ik er destijds bewust voor had gekozen om als projectmanager te gaan werken. Ik wilde graag dáár zijn waar het gebeurt en vind deze functie nog steeds erg leuk. Aan de andere kant leek het werk van een contractmanager me ook heel interessant. Onder andere de afstemming en samenwerking met opdrachtgevers, leveranciers en mijn collega’s op de vestingen spreekt me erg aan. Onder de functie vallen bovendien diverse werkzaamheden waar ik nog weinig ervaring mee heb, dus er is genoeg te leren. Ook het stukje stabiliteit dat de functie biedt, sprak me erg aan. Geen wisselende diensten meer maar wat meer routine en planbaarheid. Zo heb ik uiteindelijk toch besloten de overstap te gaan maken.”

Een centraal aanspreekpunt

“Als contractmanager ben ik een aanspreekpunt voor zowel onze landelijke leveranciers als opdrachtgevers. Dat maakt deze functie binnen Dolmans echt uniek. Het was een bewuste keuze om zowel de schakel tussen ons en onze leveranciers als tussen opdrachtgevers te zijn. Zo kunnen we de klantwens nog beter doorvertalen naar de leveranciers. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat we met de juiste leveranciers werken en dat de relaties met onze leveranciers onderhouden worden. Maar ik ga ook langs bij belangrijke opdrachtgevers en heb gesprekken met hen over hoe we hen nog beter kunnen bedienen.”

“In deze functie werk ik veel samen met onze vestigingsmanagers, regiomanagers en met de directeur van Dolmans Calamiteiten Diensten: Maarten Kooij. Veel meetings met onze opdrachtgevers en leveranciers doen we dan ook samen. Ik schuif bijvoorbeeld aan bij contractbesprekingen, meetings waarin we de samenwerking bespreken of waarin we nieuwe tarieven doornemen. Ik denk dat het in mijn voordeel werkt dat ik verschillende functies binnen Dolmans heb gehad en dat ik ook ervaring heb op operationeel vlak als projectmanager. Ik heb een idee over hoe we bepaalde dingen sneller of efficiënter kunnen inrichten en veel begrip voor onze opdrachtgevers. Dat is waardevol voor alle partijen.”

Een mooie uitdaging

“Naast mijn werkervaring denk ik dat ook mijn juridische achtergrond helpt om deze functie goed uit te voeren. Ik vind het een leuke uitdaging om ook op strategisch niveau keuzes te maken. Ik ga in deze functie veel het land in en ben regelmatig aanwezig op onze vestigingen om te luisteren naar de behoeften. Er is zeker veel werk aan de winkel, maar dat is alleen maar leuk. Om deze functie samen met een relatief nieuw managementteam op te zetten, is een mooie uitdaging.”

Ontdek meer

Over Dolmans
10 June 2024
Medewerker aan het woord
16 May 2024
Medewerker aan het woord
2 April 2024
Medewerker aan het woord
26 March 2024
Medewerker aan het woord
12 March 2024
Medewerker aan het woord
26 February 2024
Medewerker aan het woord
20 February 2024
Over Dolmans
8 February 2024
Over Dolmans
29 December 2023
Over Dolmans
18 December 2023
Medewerker aan het woord
14 December 2023
Medewerker aan het woord
18 October 2023
Medewerker aan het woord
28 August 2023
Medewerker aan het woord
14 June 2023
Medewerker aan het woord
19 April 2023
Medewerker aan het woord
20 March 2023
Medewerker aan het woord
9 March 2023
Medewerker aan het woord
1 March 2023
Medewerker aan het woord
16 August 2021
Medewerker aan het woord
1 April 2021
Medewerker aan het woord
1 March 2021
Medewerker aan het woord
1 February 2021
Medewerker aan het woord
21 January 2021
Medewerker aan het woord
19 January 2021