Wat vertellen jouw collega's,

Zoheir: Van logistiek naar leidinggevende bij Dolmans

Medewerker aan het woord
28 August 2023

“Sinds december 2022 ben ik werkzaam bij Dolmans Specialistische Reiniging als vestigingsmanager in IJsselstein. Ik heb al eerder bij Dolmans gewerkt. In 2012 begon ik als projectleider en later als rayonmanager bij DSD (Dolmans Schoonmaak Diensten). Toen dat verkocht werd in 2020 ben ik meegegaan naar het bedrijf dat ons overkocht. Toen ik hoorde dat de huidige vestigingsmanager van Dolmans Specialistische Reiniging IJsselstein binnenkort met pensioen gaat, heb ik hem opgebeld om eens samen om de tafel te gaan. Zo is het balletje gaan rollen.”

“Ik heb een hele andere achtergrond. Ik heb namelijk 20 jaar in de logistieke wereld gewerkt, eerst als magazijnchef en later als exportmanager. Door een reorganisatie werd ik destijds uitgekocht bij dat bedrijf. Ik wilde niet zonder werk zitten en toen ben ik bij toeval in de schoonmaak terecht gekomen. Eerst tijdelijk, was het idee, maar dat is iets anders gelopen.”

Een afwisselend takenpakket

Als vestigingsmanager ziet mijn werkweek er altijd anders uit. Ik doe één of twee keer per week een ronde langs onze vaste projecten. Soms ook op afspraak met de klant. Het is goed om de mensen te zien en om te weten wat de stand van zaken is. Dat geldt niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor de onderaannemers waar we mee samenwerken. Ook ben ik veel bezig met administratie, zoals het maken van offertes. Dat probeer ik zoveel mogelijk op één vaste dag in de week te plannen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de planning en natuurlijk voor het functioneren van alle medewerkers in mijn team. Dus zaken als functioneringsgesprekken, ziekteverzuim etc. horen ook bij mijn takenpakket.”

“Ik houd ook altijd bewust wat ruimte open in mijn agenda, voor als er dingen tussendoor komen. Ik wil snel kunnen schakelen, zeker als we bijvoorbeeld een potentiële nieuwe klant kunnen binnenhalen.”

Bijzondere locaties

“Het bevalt me erg goed bij Dolmans Specialistische Reiniging. Geen dag is hetzelfde. Die variatie in het werk vind ik het leukst. We komen echt overal. Natuurlijk hebben we een aantal vaste klanten waar we voor werken en die heel waardevol zijn, maar juist de kleinere opdrachten op bijzondere locaties maakt het werk voor mij heel leuk. Laatst waren we bijvoorbeeld twee dagen aan het werk bij het Rijksmuseum in Amsterdam, waar we in de kelder onder het museum een klus hadden. Dat is mooi. We zijn ook bezig met een grote klus voor C&A, zij zijn bezig alle vestigingen een nieuw gezicht te geven. Het is mooi om daar een steentje aan bij te dragen.”

“Als vestigingsmanager heb ik nu zo’n twaalf vaste medewerkers onder me. De samenwerking verloopt erg goed. Ik denk dat je daar als leidinggevende een belangrijke rol in hebt. Door gesprekken altijd gelijkwaardig aan te gaan bijvoorbeeld. Maar ook door je waardering uit te spreken naar de mensen in je team. In de uitvoering zijn schoonmakers enorm belangrijk, ze kunnen je als leidinggevende sterk of zwak maken. Daarom is het altijd belangrijk om menselijk te zijn en empathie te tonen. Volgens mij is de band met mijn team daardoor heel goed. Ik merk dat dat ook een wisselwerking heeft. Ze vinden het niet erg om soms een stapje extra te zetten. Maar ook om mensen te behouden is het belangrijk om te investeren. Daarom is het bij nieuwe collega’s belangrijk om hen de tijd te gunnen, goed in te werken en zich thuis te laten voelen.”

Frisse wind

“Over Dolmans als werkgever ben ik erg tevreden. Het feit dat ik hier, na er even tussenuit te zijn geweest, weer terugkeer zegt volgens mij genoeg. Vanaf dag één heb ik hier een familiegevoel ervaren. Het is een groot bedrijf, maar zo voelt het niet. Iedereen staat voor elkaar klaar en voelt zich snel op zijn gemak.”

“Zolang mijn werk niet als een sleur voelt en uitdagend blijft, zit ik hier heel goed op mijn plek. Ik vind het fijn om mensen op te leiden en wat bij te brengen. Ik hoop dat ik daarin wat kan blijven betekenen want hier valt zeker nog winst te behalen. We kunnen nieuwe, jongere collega’s gebruiken. Nu ligt de gemiddelde leeftijd in het team vrij hoog, wat een voordeel is als je kijkt naar de ervaring en kwaliteit van de medewerkers, maar een frisse wind kunnen we goed gebruiken.”

“Wat ik zou willen zeggen tegen wie twijfelt te solliciteren naar een baan bij Dolmans Specialistische Reiniging? Zoek je een mooie en interessante baan om in te groeien? Dan is Dolmans het bedrijf dat jou daar de ruimte in geeft! Daar blinken we echt in uit.”

Word jij enthousiast van Zoheir's verhaal? We zijn altijd op zoek naar versterking binnen Dolmans Specialistische Reiniging! Bekijk de vacatures en solliciteer.

Ontdek meer

Medewerker aan het woord
16 May 2024
Medewerker aan het woord
2 April 2024
Medewerker aan het woord
26 March 2024
Medewerker aan het woord
12 March 2024
Medewerker aan het woord
26 February 2024
Medewerker aan het woord
20 February 2024
Over Dolmans
8 February 2024
Over Dolmans
29 December 2023
Over Dolmans
18 December 2023
Medewerker aan het woord
14 December 2023
Medewerker aan het woord
18 October 2023
Medewerker aan het woord
28 August 2023
Medewerker aan het woord
14 June 2023
Medewerker aan het woord
19 April 2023
Medewerker aan het woord
20 March 2023
Medewerker aan het woord
9 March 2023
Medewerker aan het woord
1 March 2023
Medewerker aan het woord
16 August 2021
Medewerker aan het woord
1 April 2021
Medewerker aan het woord
1 March 2021
Medewerker aan het woord
1 February 2021
Medewerker aan het woord
21 January 2021
Medewerker aan het woord
19 January 2021