Wat vertellen jouw collega's,

Medewerker Calamiteiten Jorg vertelt over zijn baan

Medewerker aan het woord
1 April 2021

Ik ben medewerker Calamiteiten bij Dolmans op de vestiging Almere. In 2017 ben ik hier begonnen als schilder, zo ben ik ook mijn carrière ooit begonnen. Daarna heb ik nog twaalf jaar als taxichauffeur gewerkt waarbij ik met name ’s nachts werkte. Bij Dolmans kwam ik er al snel achter dat schilder toch niet helemaal bij mij past en toen ben ik als calamiteitenmedewerker aan de slag gegaan.

Op een normale werkdag ben ik om 06:30 uur op de vestiging in Almere. Dan start ik altijd de dag met een informeel praatje en een dolletje met mijn collega’s. Om 06:45 uur bespreken we de planning van de dag en om 07:00 uur rijden we naar het eerste project toe. Vervolgens rijden we de rest van de dag door naar verschillende opdrachten. De afwisseling van de werkzaamheden en de voldoening die je uit je werkt haalt spreken mij met name aan.

Geen dag is hetzelfde

Meestal weet ik één dag van tevoren of zelfs op de dag zelf pas hoe mijn planning eruit ziet. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is en de werkzaamheden ook heel veelzijdig zijn. Wij zijn altijd als één van de eerste partijen aanwezig bij een woning of gebouw na een calamiteit, zoals na brandschade, waterschade of stormschade. We doen aan schoonmaken, slopen en bijvoorbeeld het drogen na een waterschade. Het werk is heel bijzonder en het is moeilijk te beschrijven wat je meemaakt op zo’n dag. Het leukste aan mijn werk vind ik het tevreden maken van de gedupeerden en het zien van hun blijdschap na afloop van onze werkzaamheden.

We kunnen alles tegen elkaar zeggen

Ik heb geen blad voor de mond en zeg meestal direct wat ik vind. Gelukkig waarderen mijn collega’s dat en het geeft mij het gevoel dat ik alles kan zeggen wat ik kwijt wil. De sfeer onderling is echt geweldig, we helpen elkaar met alles wat we doen. Als ik bij een opdracht ben die even tegenzit, dan weet ik dat zij mij komen helpen en ik zou hetzelfde voor hen doen.

Advies aan toekomstige medewerkers

Werken bij Dolmans is voor mij een hele goede stap geweest, ik heb het er onwijs naar mijn zin terwijl ik er van te voren helemaal geen verwachtingen bij had. Mijn advies aan toekomstige medewerkers is dat je het werk zelf moet ervaren om te weten of het bij je past. Je krijgt zoveel voldoening uit je werk, dat is ook de reden dat zoveel mensen hier al zo lang werken. Maar ik zie ook wel eens dat mensen binnen drie maanden alweer weg zijn, dan is het werk gewoon niet voor je weggelegd. Je hebt geen specifieke opleiding nodig om te starten als calamiteitenmedewerker en krijgt vanuit Dolmans een opleiding aangeboden als je hier ongeveer een halfjaar/jaar werkt.

Ontdek meer

Over Dolmans
10 June 2024
Medewerker aan het woord
16 May 2024
Medewerker aan het woord
2 April 2024
Medewerker aan het woord
26 March 2024
Medewerker aan het woord
12 March 2024
Medewerker aan het woord
26 February 2024
Medewerker aan het woord
20 February 2024
Over Dolmans
8 February 2024
Over Dolmans
29 December 2023
Over Dolmans
18 December 2023
Medewerker aan het woord
14 December 2023
Medewerker aan het woord
18 October 2023
Medewerker aan het woord
28 August 2023
Medewerker aan het woord
14 June 2023
Medewerker aan het woord
19 April 2023
Medewerker aan het woord
20 March 2023
Medewerker aan het woord
9 March 2023
Medewerker aan het woord
1 March 2023
Medewerker aan het woord
16 August 2021
Medewerker aan het woord
1 April 2021
Medewerker aan het woord
1 March 2021
Medewerker aan het woord
1 February 2021
Medewerker aan het woord
21 January 2021
Medewerker aan het woord
19 January 2021