Wat vertellen jouw collega's,

Rein Koelstra reinigt vetkanalen

Medewerker aan het woord
19 January 2021

Ik ben medewerker in de luchtkanaalreiniging en afzuigkanaalreiniging en ik doe het onderhoud aan afzuigmotoren voor grootkeukens. Mijn standplaats is Nijkerk, maar wij reizen door het hele land, hoofdzakelijk in het Noorden.

Vet blijft in de motor kleven

Mijn opdrachtgevers zijn vooral restaurants en soms (zeer uiteenlopende) bedrijven. Meestal plegen we onderhoud aan een afzuigmotor of inblaasmotor in een keuken. We vervangen de filters en maken de motoren van binnen en buiten schoon: vet blijft namelijk in de motor kleven. Met een staalborstel en ontvetter halen we dat zoveel mogelijk eraf. Best een klus. Ik heb weleens meegemaakt dat er tien liter vet in zat! Dat is een uitzondering hoor, maar daarom is onderhoud wel heel belangrijk.

Coronatijd

In deze coronatijd hebben we niet zozeer minder werk, maar de motoren zijn wel minder zwaar vervuild omdat de keukens minder intensief gebruikt worden. En normaal gesproken doet iemand altijd wel even de deur voor je open en schud je elkaar de hand. Dat contact mis ik nu in deze tijd.

Er wordt naar ons geluisterd

Ik ben juli 2020 begonnen bij Dolmans Preventie & Hygiëne Diensten, hiervoor zat ik in het calamiteitenvak. Mijn afdeling bestaat nog niet heel lang, we zijn nog aan het groeien. Er is ruimte voor onze mening. Dat betekent dat er naar ons wordt geluisterd, als we iets aandragen. Wat ik mooi vind aan dit werk? Het technische aspect vind ik leuk, storingen oplossen. Maar bovenal, dat je elke keer weer een goed resultaat ziet.

Ontdek meer

Medewerker aan het woord
28 August 2023
Medewerker aan het woord
14 June 2023
Medewerker aan het woord
19 April 2023
Medewerker aan het woord
29 March 2023
Medewerker aan het woord
20 March 2023
Medewerker aan het woord
9 March 2023
Medewerker aan het woord
1 March 2023
Medewerker aan het woord
16 August 2021
Medewerker aan het woord
1 April 2021
Medewerker aan het woord
1 March 2021
Medewerker aan het woord
1 February 2021
Medewerker aan het woord
21 January 2021
Medewerker aan het woord
19 January 2021